Onze werkwijze

Wij werken steeds met opvanggezinnen. Dat wil zeggen?

Als onze kittens en/of moederpoes toekomen voor de leeftijd van 12 weken, dan gaan ze naar een opvang gezin waar ze de kans krijgen om te socialiseren, zelfstandig te eten, op de kattenbak te gaan, omgang met kinderen, andere huisdieren,…

Het opvang gezin zorgt voor de kittens en/of moeder tot ze de leeftijd van 12 weken hebben bereikt, of tot ze gezond verklaart zijn door onze dierenartsen. Na de leeftijd van 12 weken komen zij ter adoptie, alsook de moeder als de situatie dit toelaat.

De kittens komen ter adoptie op de facebookpagina / website met een foto en een beetje uitleg over het karakter. Vanaf dan gaan we op zoek naar een geschikt gezin voor onze dieren.

Wanneer je een kitten/kat ziet waarvan je denkt dat hij/zij zou passen binnenin jullie gezin, dan vragen wij een mail te sturen naar info@kittenhuis.be. Vertel zoveel mogelijk over jezelf en je gezinssituatie, beantwoord zo goed als mogelijk de vraagjes en vergeet vooral niet te vertellen waarom jij denkt dat jij het perfecte gezin zou zijn voor het de kitten/kat.

Wanneer we tussen de vele aanvragen een geschikt gezin gevonden hebben, bellen we deze mensen op om een afspraakje te maken. Iedereen krijgt steeds bericht terug, dit is, of een bericht voor een uitnodiging, of een bericht dat de kitten/kat reeds zijn huisje heeft gevonden.

Heb je een mail gestuurd en zie je verschijnen dat je je niet meer kan aanmelden als adoptant, dan wil dat zeggen dat we volop bezig zijn de mails te bekijken. Wanneer je op gesprek komt en het klikt tussen jullie en de kitten/kat, dan is hij/zij, onmiddellijk klaar om mee te gaan naar huis.

Als je dus een afspraak hebt, verwachten wij dat je een transportmandje mee hebt en je identiteitskaart. Heb je nog geen mandje? Dan kan je deze aankopen bij ons.

Berichten, messenger berichten, whatsappjes, spontane aanmelding adoptie emails,.. gelden niet als aanmelding en worden dus niet beantwoord.

Véél succes!

Het Kittenhuis team
Raisa en Annelies

Hoeveel kost een kitten of kat adopteren?

Adoptiebijdrage kitten tot 1 jaar : €250
Adoptiebijdrage kat van 1 tot 5 jaar : €200
Adoptiebijdrage kat ouder dan 5 jaar :€100
Daarvoor zijn onze dieren helemaal wettelijk in orde bij vertrek vanuit het opvanggezin. Ontwormd, ontvlooid, 2x gevaccineerd, gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd of gecastreerd.

Erkend asiel

Wanneer je een kitten adopteert van Het Kittenhuis, adopteer je een kitten van een erkend asiel. Daarnaast zijn onze medewerkers officieel gecertificeerd als “Medewerker Dierenasiel”.

Sterilisatieplicht

Elke kat die wordt verkocht of weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gesteriliseerd zijn. Deze verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 werd deze sterilisatieplicht uitgebreid waardoor elke kat, voor de leeftijd van 5 maand oud gesteriliseerd moet worden. De sterilisatie wordt door de dierenarts genoteerd bij de registratie in de databank CatID.

Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moesten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn.

Voor katten verkocht aan een kweker of katten die worden geëxporteerd, geldt een uitzondering.

Verschil adopteren en opvanggezin

Er is een groot verschil tussen een kitten opvangen en een kitten adopteren. Er zijn mensen die enkel een kitten opvangen en voor de kitten zorgen tot een leeftijd van 12 weken.

Daarnaast zijn er ook mensen die wanneer een kitten 12 weken oud is, deze adopteren, maar daarvoor geen kitten opvangen.

Wil jij voor een kitten zorgen? Je kan ons vrijwillig helpen om kittens op te vangen.

Word opvanggezin

Adoptieprijzen kittens

€250

Chip + Europees Paspoort + Registratie
2x ontwormd
1x ontvlooid
2x gevaccineerd
Gecastreerd/Gesteriliseerd
Serum feliserine

Bekijk kittens

Al onze kittens worden bij aankomst standaard ontwormd en ontvlooid. Zwervertjes lopen veelal buiten, op verlaten plaatsen, dwalen rond, zijn vaak vuil als ze toekomen. 90% van onze katjes hebben vlooien en wormen bij aankomst.

Daarnaast krijgen ze een badje, worden ze gecontroleerd op teken en oormijt. Een eerste checkup wordt gedaan bij onze dierenarts.

Ze krijgen hun eerste vaccinatie rond 8/9 weken, en als hun gezondheidstoestand het toelaat. Bij zieke kittens wordt de vaccinatie uitgesteld tot ze hersteld zijn.

Na vier weken word het herhalingsvaccin gegeven, bij onze huisdierenarts.

Op de leeftijd van 12 weken en als de kitten gezond is gebeurt de sterilisatie/castratie en het plaatsen van de chip. De registratie van de chip gebeurt door het asiel zelf. Daarna vind de adoptie plaats.

Wil jij voor een kitten zorgen?
Je kan ons vrijwillig helpen om kittens op te vangen.

Word opvanggezin

Nog vragen?

Op de meestgestelde vragen kan je een antwoord vinden op onze FAQ-pagina. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en we beantwoorden jouw mail zo spoedig mogelijk.

Kittens kunnen NIET gereserveerd/geadopteerd worden via dit formulier!

Wij maken gebruik van ReCaptcha om dit formulier te beveiligen.