cookies

Onze werkwijze

Wij werken vooral met opvang gezinnen. Wat wil dat zeggen?

Als onze kittens en/of moederpoes toekomen voor de leeftijd van 12 weken, dan gaan ze naar een opvang gezin waar ze de kans krijgen om te socialiseren, zelfstandig te eten, op de kattenbak gaan, omgang met kinderen, andere huisdieren, ...

Het opvanggezin krijgt zoveel als voor ons mogelijk voeding en materiaal mee om voor hen te zorgen. Het opvanggezin gaat met onze kittens en/of moeder tweemaal op controle bij onze dierenarts.

Het opvanggezin zorgt voor de kittens en/of moeder tot ze de leeftijd van 12 weken hebben bereikt. Na de leeftijd van 12 weken komen zij ter adoptie. Indien de situatie van de moeder dit toelaat komt ook zij ter adoptie. De kittens komen met een fotootje en een klein beetje uitleg op onze pagina ADOPTIE. Vanaf dan zijn wij op zoek naar een ADOPTIEGEZIN.

Wij vragen dus steeds om ENKEL te BELLEN wanneer er kittens een opvanggezin zoeken, of als er kittens ter adoptie staan.

Staat er GERESERVEERD of GEADOPTEERD bij de post, dan heeft het GEEN zin om nog te bellen.

Als er een kitten ter adoptie komt staat er steeds een telefoon nummer bij het bericht. Je kan een kitten enkel adopteren als je telefonisch contact had met Annelies of Raisa. Zij maken met jou een afspraak om kennis te komen maken met Het Kittenhuis en de kitten van hun voorkeur. Op basis van dat gesprek beslissen wij als je al dan niet in aanmerking komt voor de adoptie.

Berichten, messenger berichten, e-mails en whatsapp berichtjes gelden niet als aanmelding voor adoptie , en zullen dus niet beantwoord worden!

We nodigen steeds 2 gezinnen uit om kennis te komen maken met de kitten van hun voorkeur. Daarna overleggen wij welk gezin het best aansluit bij de kitten. Wij werken niet met een wachtlijst en wij bellen niemand zelf op om te laten weten dat er een kitten ter adoptie staat.

Véél succes!

Het Kittenhuis team
Raisa en Annelies

Hoeveel kost een kitten adopteren?

Onze adoptiebijdrage bedraagt €200 inclusief toediening van het tweede vaccin. Daarvoor is de kitten wettelijk helemaal in orde bij vertrek vanuit het opvang gezin. Ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd of gecastreerd.

Erkend asiel

Wanneer je een kitten adopteert van Het Kittenhuis, adopteer je een kitten van een erkend asiel. Daarnaast zijn onze medewerkers officieel gecertificeerd als “Medewerker Dierenasiel”.

Sterilisatieplicht

Elke kat die wordt verkocht of weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gesteriliseerd zijn. Deze verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 werd deze sterilisatieplicht uitgebreid waardoor elke kat, voor de leeftijd van 5 maand oud gesteriliseerd moet worden. De sterilisatie wordt door de dierenarts genoteerd bij de registratie in de databank CatID.

Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 moesten ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn.

Voor katten verkocht aan een kweker of katten die worden geëxporteerd, geldt een uitzondering.

Verschil adopteren en opvanggezin

Er is een groot verschil tussen een kitten opvangen en een kitten adopteren. Er zijn mensen die enkel een kitten opvangen en voor de kitten zorgen tot een leeftijd van 12 weken.

Daarnaast zijn er ook mensen die wanneer een kitten 12 weken oud is, deze adopteren, maar daarvoor geen kitten opvangen.

Wil jij voor een kitten zorgen? Je kan ons vrijwillig helpen om kittens op te vangen.

Word opvanggezin

Adoptieprijzen

€200

Chip + Europees Paspoort + Registratie
2x ontwormd
1x ontvlooid
2x gevaccineerd
Gecastreerd/Gesteriliseerd
Serum feliserine

Bekijk kittens

Al onze kittens worden bij aankomst standaard ontwormd en ontvlooid. Zwervertjes lopen veelal buiten, op verlaten plaatsen, dwalen rond, zijn vaak vuil als ze toekomen. 90% van onze katjes hebben vlooien en wormen bij aankomst.

Daarnaast krijgen ze een badje, worden ze gecontroleerd op teken en oormijt. Een eerste checkup wordt gedaan bij onze dierenarts.

Ze krijgen hun eerste vaccinatie rond 8/9 weken, en als hun gezondheidstoestand het toelaat. Bij zieke kittens wordt de vaccinatie uitgesteld tot ze hersteld zijn.

Na vier weken word het herhalingsvaccin gegeven, bij onze huisdierenarts.

Op de leeftijd van 12 weken en als de kitten gezond is gebeurt de sterilisatie/castratie en het plaatsen van de chip. De registratie van de chip gebeurt door het asiel zelf. Daarna vind de adoptie plaats.

Wil jij voor een kitten zorgen?
Je kan ons vrijwillig helpen om kittens op te vangen.

Word opvanggezin

Nog vragen?

Op de meestgestelde vragen kan je een antwoord vinden op onze FAQ-pagina. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en we beantwoorden jouw mail zo spoedig mogelijk.

Kittens kunnen NIET gereserveerd/geadopteerd worden via dit formulier!

Wij maken gebruik van ReCaptcha om dit formulier te beveiligen.