Waarom kan ik geen kitten reserveren?

Wij doen niet aan reservaties omdat wij van mening zijn dat elke kitten die nog niet volledig gevaccineerd is nog steeds vatbaar is voor ziekte. Net zoals mensen kunnen dieren ook reageren op een vaccin en alsnog sterven.

Om teleurstellingen te voorkomen bij gezinnen en in het bijzonder kinderen, kiezen wij ervoor om onze dieren dus pas ter adoptie te plaatsen na alle nodige behandelingen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor adoptie?

Als er een kitten ter adoptie komt op onze facebookpagina staat er steeds een telefoonnummer of emailadres bij het bericht. 

Je kan een kitten enkel adopteren als je een email hebt gestuurd en telefonisch contact had met Annelies of Raisa. 

Wanneer je een email stuurt vinden wij het van belang om je voor te stellen.

Uit hoeveel leden bestaat je gezin, wat doen jullie allemaal, zijn jullie vaak thuis of niet, woont u in een huis of appartement, zijn er al andere huisdieren, hebben jullie al spulletjes voorzien, welke voeding wil je gaan geven aan jullie dieren, tot welke ruimtes heeft het dier toegang, is er een tuin of niet, waar gaat het dier heen als jullie op reis gaan, hoe meer je verteld over jezelf, hoe beter wij kunnen inschatten of jullie het juiste gezin kunnen zijn voor het te adopteren dier.

Er worden altijd meerdere kandidaten gevraagd om zich voor te stellen via mail voor een bepaalde adoptie. Wij nemen daar onze tijd voor, dus extra mailen of bellen om te vragen of we alles goed ontvangen hebben is overbodig. 

Wanneer wij denken het juiste gezin te hebben gevonden bellen wij deze op om een afspraak te maken, daar kunnen we kennis maken met elkaar en met het te adopteren katje. 

Op basis van onze ontmoeting en het gesprek overleggen wij of je het ideale gezin bent voor de kitten in kwestie. 

De andere kandidaten worden via mail op de hoogte gebracht wanneer de kat reeds geadopteerd werd.

Berichten, messenger berichten, oppervlakkige e-mails en whatsapp berichtjes gelden niet als aanmelding voor adoptie, en zullen dus niet beantwoord worden!

Welke kittens, poezen of katers kunnen we bij jullie adopteren?

Wij werken enkel met zwerfkatten.

Raskatten kunnen niet bij ons geadopteerd worden.

Ben ik geschikt als katteneigenaar?

Katten zijn heel boeiende huisdieren. Maar passen ze ook bij jou en je familie? De volgende vragen geven een idee of katten bij je passen.

 • Wil je tijd en moeite besteden aan je kat?
 • Zal je je kat heel haar leven lang kunnen verzorgen? (dat kan zelfs tot 20 jaar zijn)Ben je zeker dat er niemand in je gezin allergisch is voor katten?
 • Is iedereen in het gezin enthousiast om een kat te nemen?
 • Heb je er 40 à 50 euro per maand voor over om je kat te verzorgen?
 • Kan je de kat naar een pension doen of oppas aan huis voorzien als je op vakantie bent?
 • Kan je er mee leven dat je kat niet op schoot komt liggen of niet graag geknuffeld wordt?
 • Ben je bereid meerdere kattenbakken, krabpalen en andere kattenspullen in huis te zetten?

Als je op één of meer van deze vragen ‘nee’ hebt geantwoord, dan is een kat waarschijnlijk geen geschikt huisdier voor jou en je gezin. 

Wil je toch graag contact met katten, meld je dan eens aan als opvanggezin, dan kun je een tijdje zorgen voor een kat en ontdekken of deze bij jou en je gezin passen. Wij zoeken regelmatig tijdelijke gastgezinnen voor volwassen katten of kittens.

Welke kat past in mijn gezin?

Kies een kat nooit alleen op basis van uiterlijk, en meld je enkel aan als het karakter van de kat dicht aanleunt bij de levenstijl van jouw gezin. 

Lees steeds aandachtig het verhaal van het te adopteren dier. Wij streven ernaar het juiste gezin te vinden voor onze katjes, maar ook jullie als gezin hebben hier enkel voordeel aan.

Enkele vragen om over na te denken.

 • Moet het een kat zijn die zichzelf kan bezighouden of liever een schootkat die overal bij wil zijn?
 • Krijg je vaak bezoek, dan is een allemansvriend een goede keuze. Een kat die wegvlucht telkens wanneer er bezoek komt, zal te veel stress ondervinden als je een bruisend sociaal leven hebt.
 • Heb je of wil je kinderen, dan kies je best voor een kat die hiermee om kan gaan.
 • Denk ook aan je andere huisdieren: heb je een hond, neem dan een kat die opgegroeid is met honden.
 • Heb je nog andere katten: neem dan een kat die ook graag andere soortgenoten om zich heen wil.

Waarom zou ik voor een asielkatje kiezen?

Er zijn verschillende redenen om een asielkatje te adopteren

Je biedt een dakloos katje een warme thuis.

Wij als asiel besteden veel aandacht aan een goede match tussen de kat en het gezin.

De adoptiebijdrage ligt lager dan wanneer je een raskat koopt of een gratis katje ophaalt die je wettelijk nog in orde moet plaatsen. Bovendien wordt jouw adoptiebijdrage gebruikt voor de verzorging van andere katten in het asiel.

Wat als mijn geadopteerde kat of kitten ziek wordt na adoptie?

Katjes die in adoptie gaan kunnen door verschillende factoren alsnog een immuniteitsdaling doen en ziek worden.

Wanneer je als kersverse adoptant je zorgen maakt om je katje mag je steeds contact opnemen met ons. We zullen er alles aan doen om je gerust te stellen en een gepaste behandeling op te starten indien nodig.

Dit gebeurd trouwens kosteloos tot 1 maand na de adoptie.

Let wel, dit geldt enkel bij ziekte en niet bij ongevallen.

Wat gebeurd er met mijn donatie?

Wanneer we een donatie ontvangen, hetzij in eender welke vorm, wordt deze gebruikt om onze katjes te helpen groeien / herstellen / verzorgen.

Onze katjes worden steeds voorzien van goede voeding om hen optimaal te kunnen laten groeien in hun moeilijke start.

Ze worden steeds minimaal 3 tot 14 weken in een opvanggezin geplaatst, dit is afhankelijk van de leeftijd wanneer ze bij ons binnenkomen. Daarvoor hebben we ook nood aan kattenbakken, krabpalen, kattenzand, transportmandjes, dekentjes, speelgoed, etc ... 

Jouw donatie wordt dus steeds optimaal gebruikt.

Hoeveel kost een adoptie?

Onze adoptiebijdrage voor een kitten jonger dan 1 jaar bedraagt €250. 

Daarvoor is de kitten wettelijk helemaal in orde bij vertrek vanuit het opvang gezin. Onze kittens worden meerdere malen ontwormd, ontvlooid. Krijgen bij aankomst het feliserine serum, aan 8 en 12 weken het RCP leucofeligen vaccin, ze worden gesteriliseerd of gecastreerd, gechipt en geregistreerd, en ze worden in het bezit gesteld van een Europees paspoort.

Een volwassen kater of poes bedraagt tussen de €100 en €200 adoptiebijdrage, dit is afhankelijk van de leeftijd, ze wordt eveneens helemaal wettelijk in orde geplaatst en voorzien van de nodige vaccinaties.


Wat is het verschil tussen een kitten adopteren en opvangen?

Wanneer men een kitten of een nest als dan niet met mama opvangt, werk je samen met ons aan het welzijn van het nest en de moeder. We hebben onderlinge afspraken die we beide in acht nemen. Het nest blijft samen bij jou tot de kittens de leeftijd van 12 weken hebben bereikt. Na een gunstige opvangperiode kan het opvanggezin de mama en/of 1 of meerde kittens definitief adopteren.

Wanneer je enkel wil adopteren kan dat alleen aan de leeftijd van 12 weken en na dat alle wettelijke behandelingen uitgevoerd zijn.

Nog vragen?

Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en we beantwoorden jouw mail zo spoedig mogelijk. Opgelet: dit formulier geldt niet als aanmelding voor adoptie.

Kittens kunnen NIET gereserveerd/geadopteerd worden via dit formulier!

Wij maken gebruik van ReCaptcha om dit formulier te beveiligen.